+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 30 Sayfa var 1 2 3 11 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 294

Konu: Karabiber'in Nuroz18 Günlüğü

Administrator Cankecan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    435

Karabiber'in Nuroz18 Günlüğü

Sevgili Karabiber sanırım bu ürünü en çok bekleyen ve isteyenlerin başında sen geliyordun. Ürüne başlamadan rahatsızlanman seni biraz geciktirdi. Hadi sana bırakayım günlüğünü sende paylaş arkadaşlarınla zayıflama savaşında geçmişi ve gelecekte düşündüklerini.
    karabiber bunu beğendi.

maviş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    163

Cevap: Karabiber'in Nuroz18 Günlüğü

Merhaba canım bende hipotiroidi hastasıyım ancak 7 ay önce teşhis konuldu ve tedaviye başladım Eutrox 75 yada 100 mg kullanıyorum günde sabahları aç karnına tetkiklerimi düzenli yaptırıp dozumu kendimde ayarlıyorum artık beslenme açısından da dikkat etmen gerekiyor faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgileri paylaşmak istiyorum Yalmız değilsin emin ol Kilo problemi miz kesinlikle kalmıycak emin ol takibindeyim...))

Tiroid Hastalari Diyet Yapmalı
    Metabolizmanın çalışmasını kontrol eden tiroit hormonlarındaki herhangi bir bozukluk ciddi rahatsızlıklara yol açıyor. Ülkemizde yaygın olarak görülen hipotiroit sorunlarında beslenme büyük önem taşıyor. Hipotiroit hastalarının nasıl besleneceğini bilmesi gerektiğini söyleyen diyetisyen Yasemin Batmaca, özellikle iyotlu gıdalara dikkat çekiyor. Batmaca, bilinmesi gerekenleri 15 maddede özetliyor.

BESLENME ÖNERİLERİ
    1- Genel olarak sağlıklı bir diyet tüketebilirsiniz. Bu diyet, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller, posa ve su yönünden zengin olan tüm yiyeceklerin, diyetisyeniniz tarafından, sizin bünyenize özel hazırlanan miktarlarında olmalı.

2- Bunun dışında aynı zamanda iyi bir omega - 3 kaynağı olan balığı, FDA'nın da (Food and Drug Administiration) belirttiği gibi haftada en az iki kez tüketebilirsiniz.

3- Derisiz tavuk, hindi, yağsız kırmızı et tüketimi de yine sağlıklı beslenme çerçevesinde olması gerekenlerden.

4- Tam tahıl ürünleri ve kuru baklagil tüketimini sağlamalısınız. Kuru baklagiller özellikle iyi birer bitkisel protein kaynağıdırlar ve haftada en az 1 kez tüketmelisiniz.

5- Kelp gibi yosunların tüketiminde dikkatli olmalısınız.

6- Sarımsak, su teresi, yumurta sarısı gibi besinleri fazla tüketmemelisiniz.

AŞIRIYA KAÇMAMALISINIZ
    7- Troit hormonlarının çalışmasını azaltan yiyecekleri (guatrojenik besinler), aşırı almamalısınız. Brokoli, turp, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, hardal otu, kırmızı turp ve şalgam guatrojenik besinlerdir.

8- Mantar ve bira mayası aşırı tüketilmemelidir.

9- Çiğ lahana, yer fıstığı, çam fıstığı, şalgam, hardal, darı tüketimlerinde de yine dikkatli olmalısınız. Bu besinleri pişirerek tüketmeniz daha uygun olabilir.

10- Diyetinizle, ihtiyacınıza uygun, yeterli düzeylerde iyot (iyotlu tuz, deniz ürünleri ve sarmısak) aldığınızdan emin olmalısınız.

11- Selenyum seviyesini dengede tutmak için mercimek, mantar, ayçekirdeği ve susam tüketmelisiniz.

12- Çinko bakımından zengin badem, tofu, istiridye, yengeç, tavuk ve hindi gibi gıdalar yeme alışkanlıklarınız arasında olmalı.

13- E, A ve C vitaminini yeterli miktarlarda aldığınıza emin olun.

14- B2 (Riboflavin), B3 (Niasin), B6 (Piridoksin) yeterli ve dengeli miktarlarda alınmalıdır.

15- Düzenli egzersiz yapın: Egzersiz, troit bezinin salgısını ve salgılanan troit hormonuna karşı doku duyarlılığını artmasını sağlar. Metabolizma yavaş çalışıyor iken egzersizle ve kas kütlesinin artırımıyla metabolizma hızı artırılabilir.

karabiber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    127

herkese merhaba....kendimden bahsetmeden önce desteğini benden esirgemeyen cankecan'a teşekkür etmek istiyorum. kendisini tanıdığımdan beri acem kızı ve kendisi bana çok destek oldular.ben biraz çekingen biriyim.siteye devamlı giriyorum ve herkesin günlüklerini okuyorum.ama cevap yazmaya gelince yazamıyorum.artık bunları aşmak istedim ve cankecan'a banada günlük açmasını rica ettim.lütfen beni de bu yolculukta yalnız bırakmayın diyerek kendimi tanıtmak istiyorum.
    ben 39 yaşında ,1.60 boyunda, 94 kg ağırlığında(maalesef ama gidecek kararlıyım),hipotroid hastası 2 çocuk sahibi biriyim.2002 yılında kızıma sahip olana kadar hiç kilo problemi yaşamadım.2004 yılında hipotroid hastası teşhisi konuduğunda 80 kiloydum.yavaşyavaş kilo aldığım için anlamadım.hep emzirme döneminde aldım sanıyordum.2006 yılında 89 oldum.lidayla tanıştım.birayda 8 kilo verdim.süperdi.devam edeyim derken oğlum dünyaya geldi.bırakmak zorunda kaldım.94 oldum korkunç birşey.artık toparlanma zamanı dedim ve bütün cesaretimi toplayıp cankecan'a mesaj yazdım.sağolsun ilk günden desteğini verdi.beni acem kızına yönlendirdi.tengdayla 3 ayda 82 liloya düştüm.benim dönüm noktam oldu.herkesin ' aaa çok zayıflamısın' sözleri beni çok motive etti.kilolu insanların kendisini bırakma hatasına düşmüştüm.kendime bakmıyordum.kendime güvenim geldi.önce kuaföre gittim.saçlarımı boyattım.yeni kıyafetler aldım.herkes şaşırıyordu ve herşey çok güzel gidiyordu.tabii ben şımarana kadar.sanki 60 kilo olmuşum havalarına girdim ve kendimi bıraktım.tabi kilolarımda gelmeye başladı.en son 86 oldum.4 ay öncesi boyun fıtığında ameliyat oldum.hareketsizlik ve doktorumun eksik ilaç vermesi sonucu 4 ayda 10 kilo aldım.hiç tartıya çıkmadım.son kontrolümde kalp damar cerrahisine gittim.bacaklarımda varisler oluştu.doktor direk diyetisyene yolladı.tartıda 96 yı görünce şok oldum.bu kadarda beklemiyordum tabii.eskiye dönmüştüm.hemen cankecan a mesaj çektim.cancekan 'nın dediği gibi nuroz 18'i ilk duyduğum andan beri bekliyorum.sağolsun bana yolladı.ertesi gün başlarım sevinci yaşarken.grip olmuşum bir hafta geç başladım.ama beklediğime değdi.kavuştuk.çok şanslıyım cankecan bana bu fırsatı verdi.
    daha fazla sizleri megul etmeden.nuroz 18 mucizesinin bende yaptıklarını anlatayım.bugün 4. günüm olucak.açlık hissetmiyorum.bol su içiyorum.kahvaltımı asla geçiştirmiyorum.spor yapıyorum.günlüğüm yeni olduğu için tam detaylı yazamadım.ama bu günden itibaren hergün raporumu veririm.destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.Allah yolumuzu açık etsin.hedefim çokkkk büyük bu sefer şımarmayacağım.cankecan'a söz verdim.bu seferde olmazsa sanırım bir daha siteye uğrayamam.hepimize başarılar...
    Konu karabiber tarafından (17-10-2011 Saat 16:46 PM ) değiştirilmiştir.
    Miracle ve sultana bunu beğendiler.

Beğenildi
    127

merhaba maviş.günlüğüme hoş geldin.seni yakından takip ediyorum ve tebrik ediyorum.paylaştığın bilgiler içinde çok teşekkür ederim.hadi bakalım arkadaşım hedeflerimize ulaşalım.görüşmek dileğiyle...

yarenim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    441

Karabiber aramıza tekrardan hoşgeldin.Günlüğünü okudum ve geçmiş olsun diyorum.Bitanem kilolar gider sen moral olarak kendini düzelt ve vereceğim diyerek başla.Bizler seni günlük takip ederiz.Zaten hepimizin hatası biraz kilo verince şımarıyoruz.Nuroz18 mucizesini sendede görelim.Yolun açık olsun.Takibindeyim
    karabiber bunu beğendi.

şekerkız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    150

Sevgili Karabiber,

Ailemize hoşgeldin, destek ve motivasyondan yana hiç endişen olmasın, burada fazlasıyla bulacaksın. Ben de fazla yazmayıp hep okuyanlardanım. Ailecek yaptığımız tek hata zayıfladıktan sonra şımarmamız ve tabi hal böyle olunca aynı filmi tekrar izlemek kaçınılmaz oluyor Bu son şans gibi düşünüp buradan fazla uzaklaşmadan hedefine emin adımlarla yaklaşacaksın, bunu önce kendin isteyeceksin ki zaten istemesen burda olmazdın o halde başarmış sayılırsın , destekçinim...
    karabiber bunu beğendi.
    Sevgi ve saygılarımla...

Yaş 37
    Boy 1,54

Hedefim 52-53 e inmekten ziyade orda kalabilmek

‎''Hayatı çok hızlı koşmayın, nereden geldiğinizi ve nereye gittiğinizi unutmayın. Hayatın bir yarış değil, her saniyesinin tadı çıkarılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu aklınızdan çıkarmayın.”

“Dün tecrübedir, öğren. Yarın tahmindir, planla. Bugün fırsattır, kullan.”

"İstersem bırakırım" dediğim herşeyin bağımlısıyım. İradem zayıf değil ,tutkularım güçlü

Super Moderator acem kızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    102

aileye tekrar hoşgeldin canım, şimdi yaşananları geride bırakıp sıfırdan başlama zamanı geçmişte yapılan hataları tekrar etmeden,yine başaracağına eminim azim ve inat sende de yeterince var dikkatli ve her yediğinin hesabını tutarak göreceksinnn neler olucakkk her akşam raporunu yazmayıda ihmal etme ki neler yedin ailecek görelimm bu şekilde birbirimizi uyarıp hatalarımızı düzeltebilirizzz takibindeyim)))
    karabiber ve Miracle bunu beğendiler.

Beğenildi
    127

teşekkür ederim ereneray inşallah bu sefer olacak.bende ankara'dayımgörüşmek dileğiyle sevgiler

yarenim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    441

Alıntı karabiber Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim ereneray inşallah bu sefer olacak.bende ankara'dayımgörüşmek dileğiyle sevgiler
    Merhaba karabiber .Ankara'dan bm ailemde çokmuşta benim haberim yok .Takibindeyim
    şekerkız ve karabiber bunu beğendiler.

Beğenildi
    127

süpersin şeker kız.evet canım bu son şansım.yaşım zaten ilerledi.40 olmama 3 ay var.yeni yaşımı yeni kilolarımla kutlamak istiyorum.yolumuz açık olsun.
    şekerkız bunu beğendi.

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler