Uzun yıllar süren zayıflama maratonunun sonuna yaklaştım artık....Neden sonuna derseniz

artık son kez ve kesin kararlı bir şekilde başladım maratona.Her ne kadar aksilikle başlasamda-yürüyüş bantım bozuldu 1 haftadır parça bekliyorum- azimle ve kararlılıkla devam edeceğim.Eşim Dukan ve Karatay Diyetinin kitaplarını aldı.Banada ısrarla okumamı söyledi.Nihayet 1 hafta önce Dukan diyetine başlamaya karar vererek kitabıda okudum.Eşim genellikle diyete karşı olmasına rağmen bu sefer oda destekliyor beni

En son hamileliğim sırasında gördüğüm kiloya çıkınca tamam dedim bunun ötesi yok.İşe gelirken ne giyeceğim diye düşünmekten bıktım.Kıyafetlerimin olanlarıda olmamaya başlayınca, tartıda o korkunç sayıyı görünce birden ne hissedeceğimi bilemedim.3 aydır karar verip başlayamamıştım.Tabii bu arada verdiklerimide fazlasıyla geri almıştım.Çok fazla diyet yaptım hep verdim sonunda aldım ama isteediğim kiloya bir türlü ulaşıp sabitleyemedim.Bu sefer başka.Arkadaşlarda aynısını söylüyorlar, bu sefer çok kararlı görüyorlar beni.Dukan diyeti Karatay diyetine göre daha sert olduğu için eşim onunla başla dedi.Vücudun diğerine fazla tepki vermez

Dukan diyetine 15 inde başladım.Her sabah tartıldım.İlk gün 1 kilo derken bu gün 7. günümdeyim ve 6 günde 79.4 kilodan 75.9 kiloya düştüm.Buda beni bayağı motive etti.Yalnız eşim Nuroz18 kullandığımı bilmiyor

Belki vücut bir süre sonra alışırdı ama benim için çok zor olurdu.Özellikle kansızlık kalsiyum ve B12 vitamin eksikliği olduğu için normalde halsizlik oluyor.Üstüne diyet yapmak zor gelirdi.Bol su içiyorum.En az 3 lt. yi buluyor.İdealim 20 kilo vermek yani 60 kiloya inmek.Evlenmeden önce 52 53 kiloydum.O kiloya inme hayalim yok 60 yeter bana

Normalde vermek istediğin kiloya bağlı olarak yapacağın protein diyeti değişiyor.Kitapta 20 kiloya 10 gün süre verilmiş ama ben 12 gün yapacağım haftasonunu aradan çıkarıp pazartesi başlayacağım sebze+protein diyetine.Aslında Karatay diyeti, bizim yaşam tarzımıza daha uygun ama ben artık daha kesin bir sonuç istediğim için dukanla sabitleyip karataya geçeceğim.Uzun süre diyet yapmaktan zaten yavaş olan metabolizmam iyice durdu nerdeyse.Şok vermiş gibi oldum.Sabah ligth peynirle yada haşlanmış yumurtayla çay içiyorum.Neyseki tatlandırıcı serbest.12 ye kadar 1.5 litre su içiyorum.Mesela bugün ligth yoğurt ve 2 adet tavuk butu yedim.Üstüne Nurozumu içtim.Arada Türk kahvesi içtim.15.27 itibarıyla 3 lt. ye yakın su içtim.İş yerinde uygulamak daha zor.WC sorun oluyor

Sınır yok protein alımında ama ben NUroz18 kullandığım için herhalde fazla yemiyorum.Gün içinde 1 kaşık yulaf kepeğini suyla birlikte alıyorum.Yoğurdun içine koydum yiyemedim.Kaşıkla ağzıma atıp üstüne su içiyorum hemen.Et balı yavuk yağsız süt peynir yoğurt yumurta serbest.Bide maydanoz ve dereotu, tere roka var ama ben sadece maydanozun üzerine limon sıkıp yiyorum.Pazartesi protein+sebzeye geçeceğim.Diyet biraz daha genişleyecek.En azından domatesle peynir yerim

Yürüyüş olarak öğle aralarında yürümeye çalışıyorum.Soğukta yürümek zor üstelik yerlerde buz...Yürüyüş bantının parçası biran önce gelir inşallah.Pazartesi günü 27 sinde verdiğim toplam kilo kaç olacak bakalım