+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 28

Konu: Gülsudem'in Nuroz18 Zayıflama Yolculuğu

Super Moderator GULSUDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    23

Gülsudem'in Nuroz18 Zayıflama Yolculuğu

Uzun yıllar süren zayıflama maratonunun sonuna yaklaştım artık....Neden sonuna derseniz artık son kez ve kesin kararlı bir şekilde başladım maratona.Her ne kadar aksilikle başlasamda-yürüyüş bantım bozuldu 1 haftadır parça bekliyorum- azimle ve kararlılıkla devam edeceğim.Eşim Dukan ve Karatay Diyetinin kitaplarını aldı.Banada ısrarla okumamı söyledi.Nihayet 1 hafta önce Dukan diyetine başlamaya karar vererek kitabıda okudum.Eşim genellikle diyete karşı olmasına rağmen bu sefer oda destekliyor beniEn son hamileliğim sırasında gördüğüm kiloya çıkınca tamam dedim bunun ötesi yok.İşe gelirken ne giyeceğim diye düşünmekten bıktım.Kıyafetlerimin olanlarıda olmamaya başlayınca, tartıda o korkunç sayıyı görünce birden ne hissedeceğimi bilemedim.3 aydır karar verip başlayamamıştım.Tabii bu arada verdiklerimide fazlasıyla geri almıştım.Çok fazla diyet yaptım hep verdim sonunda aldım ama isteediğim kiloya bir türlü ulaşıp sabitleyemedim.Bu sefer başka.Arkadaşlarda aynısını söylüyorlar, bu sefer çok kararlı görüyorlar beni.Dukan diyeti Karatay diyetine göre daha sert olduğu için eşim onunla başla dedi.Vücudun diğerine fazla tepki vermezDukan diyetine 15 inde başladım.Her sabah tartıldım.İlk gün 1 kilo derken bu gün 7. günümdeyim ve 6 günde 79.4 kilodan 75.9 kiloya düştüm.Buda beni bayağı motive etti.Yalnız eşim Nuroz18 kullandığımı bilmiyorBelki vücut bir süre sonra alışırdı ama benim için çok zor olurdu.Özellikle kansızlık kalsiyum ve B12 vitamin eksikliği olduğu için normalde halsizlik oluyor.Üstüne diyet yapmak zor gelirdi.Bol su içiyorum.En az 3 lt. yi buluyor.İdealim 20 kilo vermek yani 60 kiloya inmek.Evlenmeden önce 52 53 kiloydum.O kiloya inme hayalim yok 60 yeter bana Normalde vermek istediğin kiloya bağlı olarak yapacağın protein diyeti değişiyor.Kitapta 20 kiloya 10 gün süre verilmiş ama ben 12 gün yapacağım haftasonunu aradan çıkarıp pazartesi başlayacağım sebze+protein diyetine.Aslında Karatay diyeti, bizim yaşam tarzımıza daha uygun ama ben artık daha kesin bir sonuç istediğim için dukanla sabitleyip karataya geçeceğim.Uzun süre diyet yapmaktan zaten yavaş olan metabolizmam iyice durdu nerdeyse.Şok vermiş gibi oldum.Sabah ligth peynirle yada haşlanmış yumurtayla çay içiyorum.Neyseki tatlandırıcı serbest.12 ye kadar 1.5 litre su içiyorum.Mesela bugün ligth yoğurt ve 2 adet tavuk butu yedim.Üstüne Nurozumu içtim.Arada Türk kahvesi içtim.15.27 itibarıyla 3 lt. ye yakın su içtim.İş yerinde uygulamak daha zor.WC sorun oluyorSınır yok protein alımında ama ben NUroz18 kullandığım için herhalde fazla yemiyorum.Gün içinde 1 kaşık yulaf kepeğini suyla birlikte alıyorum.Yoğurdun içine koydum yiyemedim.Kaşıkla ağzıma atıp üstüne su içiyorum hemen.Et balı yavuk yağsız süt peynir yoğurt yumurta serbest.Bide maydanoz ve dereotu, tere roka var ama ben sadece maydanozun üzerine limon sıkıp yiyorum.Pazartesi protein+sebzeye geçeceğim.Diyet biraz daha genişleyecek.En azından domatesle peynir yerim Yürüyüş olarak öğle aralarında yürümeye çalışıyorum.Soğukta yürümek zor üstelik yerlerde buz...Yürüyüş bantının parçası biran önce gelir inşallah.Pazartesi günü 27 sinde verdiğim toplam kilo kaç olacak bakalım
    şekerkız, karabiber ve öykü bunu beğendiler.
    ASLA BİRİNİN UMUDUNU KIRMA, BELKİ SAHİP OLDUĞU TEK ŞEY ODUR...

şekerkız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    150

Cevap: Gülsudem'in Nuroz18 Zayıflama Yolculuğu

Merhaba Gülsudem,

Vakit buldukça bu diyetle ilgili de bilgi paylaşabilir misin? Güzel sonuçlar verdiğini duydum ama tembellik işte hiç nete girip incelemedim hazır uygulayan biri varken asalaklık yapsam ayıp etmiş olur muyum ? Kolay gelsin, umarım dediğin gibi bu son ama kalıcı olur bu sitedeki herkes için ...
    Sevgi ve saygılarımla...

Yaş 37
    Boy 1,54

Hedefim 52-53 e inmekten ziyade orda kalabilmek

‎''Hayatı çok hızlı koşmayın, nereden geldiğinizi ve nereye gittiğinizi unutmayın. Hayatın bir yarış değil, her saniyesinin tadı çıkarılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu aklınızdan çıkarmayın.”

“Dün tecrübedir, öğren. Yarın tahmindir, planla. Bugün fırsattır, kullan.”

"İstersem bırakırım" dediğim herşeyin bağımlısıyım. İradem zayıf değil ,tutkularım güçlü

karabiber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    127

merhaba.aramıza hoşgeldin.kendini çok güzel motive etmişsin.bu azimle istediğin kiloya ulaşırsın.dukan diyetini bende inceledim.ama bir türlü karar veremedim.çok katı kuralları var.ya hep ya hiç.sen paylaşmaya devam et.sendeki sonuçlara göre başlarız.ama önce cankecan danda onay almamız lazım.ona bir soralım.mutlaka oda duymuştur dukanı.karatayı öneriyor.dukanıda önerirse neden olmasın.görüşmek dileğiyle.başarılar dilerim

denizdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    28

Alıntı GULSUDEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun yıllar süren zayıflama maratonunun sonuna yaklaştım artık....Neden sonuna derseniz artık son kez ve kesin kararlı bir şekilde başladım maratona.Her ne kadar aksilikle başlasamda-yürüyüş bantım bozuldu 1 haftadır parça bekliyorum- azimle ve kararlılıkla devam edeceğim.Eşim Dukan ve Karatay Diyetinin kitaplarını aldı.Banada ısrarla okumamı söyledi.Nihayet 1 hafta önce Dukan diyetine başlamaya karar vererek kitabıda okudum.Eşim genellikle diyete karşı olmasına rağmen bu sefer oda destekliyor beniEn son hamileliğim sırasında gördüğüm kiloya çıkınca tamam dedim bunun ötesi yok.İşe gelirken ne giyeceğim diye düşünmekten bıktım.Kıyafetlerimin olanlarıda olmamaya başlayınca, tartıda o korkunç sayıyı görünce birden ne hissedeceğimi bilemedim.3 aydır karar verip başlayamamıştım.Tabii bu arada verdiklerimide fazlasıyla geri almıştım.Çok fazla diyet yaptım hep verdim sonunda aldım ama isteediğim kiloya bir türlü ulaşıp sabitleyemedim.Bu sefer başka.Arkadaşlarda aynısını söylüyorlar, bu sefer çok kararlı görüyorlar beni.Dukan diyeti Karatay diyetine göre daha sert olduğu için eşim onunla başla dedi.Vücudun diğerine fazla tepki vermezDukan diyetine 15 inde başladım.Her sabah tartıldım.İlk gün 1 kilo derken bu gün 7. günümdeyim ve 6 günde 79.4 kilodan 75.9 kiloya düştüm.Buda beni bayağı motive etti.Yalnız eşim Nuroz18 kullandığımı bilmiyorBelki vücut bir süre sonra alışırdı ama benim için çok zor olurdu.Özellikle kansızlık kalsiyum ve B12 vitamin eksikliği olduğu için normalde halsizlik oluyor.Üstüne diyet yapmak zor gelirdi.Bol su içiyorum.En az 3 lt. yi buluyor.İdealim 20 kilo vermek yani 60 kiloya inmek.Evlenmeden önce 52 53 kiloydum.O kiloya inme hayalim yok 60 yeter bana Normalde vermek istediğin kiloya bağlı olarak yapacağın protein diyeti değişiyor.Kitapta 20 kiloya 10 gün süre verilmiş ama ben 12 gün yapacağım haftasonunu aradan çıkarıp pazartesi başlayacağım sebze+protein diyetine.Aslında Karatay diyeti, bizim yaşam tarzımıza daha uygun ama ben artık daha kesin bir sonuç istediğim için dukanla sabitleyip karataya geçeceğim.Uzun süre diyet yapmaktan zaten yavaş olan metabolizmam iyice durdu nerdeyse.Şok vermiş gibi oldum.Sabah ligth peynirle yada haşlanmış yumurtayla çay içiyorum.Neyseki tatlandırıcı serbest.12 ye kadar 1.5 litre su içiyorum.Mesela bugün ligth yoğurt ve 2 adet tavuk butu yedim.Üstüne Nurozumu içtim.Arada Türk kahvesi içtim.15.27 itibarıyla 3 lt. ye yakın su içtim.İş yerinde uygulamak daha zor.WC sorun oluyorSınır yok protein alımında ama ben NUroz18 kullandığım için herhalde fazla yemiyorum.Gün içinde 1 kaşık yulaf kepeğini suyla birlikte alıyorum.Yoğurdun içine koydum yiyemedim.Kaşıkla ağzıma atıp üstüne su içiyorum hemen.Et balı yavuk yağsız süt peynir yoğurt yumurta serbest.Bide maydanoz ve dereotu, tere roka var ama ben sadece maydanozun üzerine limon sıkıp yiyorum.Pazartesi protein+sebzeye geçeceğim.Diyet biraz daha genişleyecek.En azından domatesle peynir yerim Yürüyüş olarak öğle aralarında yürümeye çalışıyorum.Soğukta yürümek zor üstelik yerlerde buz...Yürüyüş bantının parçası biran önce gelir inşallah.Pazartesi günü 27 sinde verdiğim toplam kilo kaç olacak bakalım
    merhaba gulsudem zayıflama yolculugunu harfı harfıne okudum benımde nurozum gelmek uzereyazında dukan ve karatay dıyetlerınden bahsetmıssın bu dıyetler sırasında neler yaptıgını anlatırmısın nurozumu desteklemek ıcın bılgılerını rıca edıyorumm

Yönetim Kurulu Mimoza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    148

Diyet Önerileri... bölümüne tıklayarak ''Karatay ve dukan diyetleri'' ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
    Başarma süreci, kazanmak veya birinci olmakla ilgili değil; bir yarışı iyi koşmak ve yapabileceğinin en iyisini yapmakla ilgilidir..

yarenim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    441

merhaba gülsudem tekrardan aramıza hoşgeldin

Beğenildi
    23

Teşekkür ederim arkadaşlar...Aklınıza takılan sorulara elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.Cankecan Beyle konuştuk tabii.Ben nurozu günaşırı alıyordum, tavsiyesi üzerine hergün almaya başladım.Daha doğrusu bugün başlıyorumPazar günü tartıldım 11 gün sonunda verdiğiim kilo 5.4 Bana bayağı moral depoladı.Ben uzun süredir kilo al ver al ver çok uğraştığım için metabolizmam zaten yavaş, kilo vermem iyice zorlaşmıştı.Katı gibi gözüküyor ama beni fazla etkilemedi.Sabah light peynir 1 yumurta yiyorum.Öğlene kadar 1.5-2 lt. su içmeye çalışıyorum. 12 gibi nuroz alıyorum.Gerçi bugünden itibaren 11.30 da almaya başlayacağım.Protein diyetindede ağız kuruluğu oluyor su içme ihtiyacı nurozuda alınca daha fazla oluyor.Neyse konuyu dağıtmadan yediklerimi yazayımÖğle arası ya ızgara tavuk, biftek, peynir yada yumurta yiyorum.Bugün peynirle 2 yumurtam vardı.Peynirin yarısıyla 1 yumurtaya sabah yedim kalanlarıda öğlen yiyeceğim.Akşamları genelde tavuk biftek yoğurt maydanoz(limon sıkılmış) yiyorum.Normalde saf protein diyetinde 20 ve üstü kilo vermek isteyenler 1. evre olan atak dönemini 10 gün yapıyorlar ben 11 gün yaptım.Verilmek istenen kilo azsa 3-5-7 gün yapabiliyorsunuz.Hatta Dukanın kendi sitesinde form doldurarak kaç günde ne kadar yapmanız gerekiyor korumanız gereken zaman ne kadar vs. bilgisinide veriyor.Verilen her 1 kilo için 10 gün korumadan kendimde hesaplamıştım.6 ay çıktı.Sitedede 6 ay diyor.Temmuz başında 60 kiloya (hedef belirlemiştim) ulaşacağım yazıyor.Ben gerçi haziran ayına kadar vermek istiyorum ama bakalım.Nuroz un etkiside olur diye düşünüyorumDün sebze+protein - saf protein dönemi olan seyir dönemine geçtim.Protein yanında sebzede yemeye başladım.Kilosu az olan yine şanslı çünkü 2 gün saf protein 5 gün sebze+pretein uygulayabilir.Ama benim vermek istediğim kilo 20 olduğu için ben 1 gün saf protein, 1 gün sebze+protein diyetine devam edeceğim.Dün domates yedim kahvaltıda peynir ve yumurtaya ek olarak.Akşam dışarı çıkmıştık biftek ve salata(domates salatalık soğan) yedim ayran içtim.Peçeteyle bifteğin üstündeki yağları aldım bsatıra bastıra.Geçenlerde döner yemiştim onuda peçeteyle fazla yağları gitsin diye bastıra bastıra hamura çevirmiştim.Bu diyetin kolaylığı dışarda da yapmak zor olmuyor.Ekmeksiz kıyma yumurta soğan ve baharatlar konularak yapılan köfteyi denemeyi düşünüyorum.Hayatımda ilk defa bugün 13. günüm ekmek dahil karbonhidrat hiç bir şey yemedim.Eskiden ekmeksiz karnım doymaz derdim ama oda inanın kendini kandırması imiş.Şİmdi bunu daha iyi anlıyorum.Saf preteinden sonra sebzeye geçişte biraz su tutma başladığı için kilo alınır gibi oluyormuş ama 20 günde normal seyre dönülüyormuş.Pazar günü tartılacağım.Bu kadar veremem herhalde sebze girince işin içene ama en azından pazar vereceğim kiloyla önümü daha iyi görüp ona göre hesap yapabilirim.
    Konu GULSUDEM tarafından (27-02-2012 Saat 11:02 AM ) değiştirilmiştir.
    karabiber ve öykü bunu beğendiler.

Beğenildi
    23

Teşekkürler Karabiber...Bence katı bir diyet değil çünkü zaten karbonhidrat yağ başka diyetlerdede çok az.İlk evre geçtikten sonra sebzede giriyor işin içine.Ben mısır patates pirinç vs. çok severim ama bunlar sayesinde aldım bu kadar fazla kiloyu.Şimdi bunları yemeyerek bir eksiklik hissetmiyorum hatta kilo verdikçe mutlu oluyorum.Eşim bu konuda çok okur.Hatta inanmazsın Karatay ve Dukan diyetlerinin kitabını eşim aldı ben değil.İkisinide okudu.Karatay bize uygun ama daha az ve günlük hayatta aslında diyet değilde normal yeme şekillerini anlatıyor.Benim durumuma en uygun olan Dukan diyetiydi ki eşim istedi dukanla başla sabitle karatya geç diye.Eşim diyet işine aslında karşı olan biri.Bana her zaman karbonhidratlar daha çok acıktırır proteinli şeyler ye derdi daha uzun süre tok kalacağımı söylerdi.Haklıda...Ben haftada 2 kere balık yaparım.Genelde kızartma severim ama fırın yapıyorum bu ara.Ha 2 kere kızartma yaptım bu arada o kadar olur arada diyorum.Bazı fedakarlıklar göstermeden olmuyor.Ben hayatımda hatta hamileliğimde yemediğim kadar yoğurt ve peynir yiyorum.Kalsiyum eksikliği var bende kansızlık vs.Şİmdi diyorumki diyet olmasa ben bunları zor yerdim.Üstelik yoğurt yağ yakmaya yardımcı biliyorsun.Kemiklerim kuvvetlenmiş olarak çıkacağım diye eşime espri yapıyorum.Valla ben yediremedim bunları diyet sayesinde yiyorsun neyse iyi oluyor dediBöyle canım...Tercih tabiki kişinin kendisinin
    karabiber bunu beğendi.

Beğenildi
    23

Bugün yeni bir gün...Önce dün neler yapmışım kısaca anlatayım.Sabah 4 parmak kalınlığında peynir, 1 yumurta ve tatlandırıcı kullandığım 2 bardak çay11.30 da nurozumu aldım.Öğlen yürüyüş olsun diye işyerinin bahçesinde dolandım.Gören olduysa deli gibi ne dolanıyor demiştir kesinBir aşağı bir yukarı14.00 gibi 200 gr. lifht yoğurt yedim.15.00 gibi 3 parmak kalınlığında peynir ve 15.20 gibide kalan bir adet yumurtamı yedim.Bu arada 16.20 ye kadar suyumu içiyorum ki kızımı akşam 18.00 de okuldan alıp eve gitmemiz 19.00 oluyor.Yolda zor durumda kalmamak için genelde 3 lt. suyu 16.00 ya kadar içmeye çalışıyorum.Akşam 3 tane tavuk butu ve 2 kornişon turşu yedim.3 4 bardak su içiyorum yerken mideyi iyice doldursun diye.Eskiden yemeklerde su içmeyin derlerdi.Şimdi ise yemek aralarında su içilmesi tavsiye ediliyor.Bende çok güzel uyuyorum açıkçası.Son olarak sütlü nescafe içtim.Neyseki yasak değil yoksa benim olmazsa olmazım kahveYağsız sütle denedim içilecek gibi değilÖnceden krema kullanıyordum artık yasak.Normal süt ekliyorum çok az...Biraz önce beni daha fazla motive edecek bir haber aldım. 12 Mayısata eşimin kuzeninin düğünü var.Uzun süredir görmeyenleri şok etmeliyimAkşam eşim kızıma portakalllı havuçlu meyva suyu almış ondada bir huy var illa tadına baktıracak.Minicik bak diye tutturdu ben yok olmaz dedikçe ne var sanki 80 mi olacaksın 90 mı olacaksın iç diye başladı ağlamaya...peçete koydum damlamasın içerken diye bardakta 1 2 damla kalmıştı zaten peçeyete döktüm içiyormuş gibi yaparak...Neyseki küçük olunca kandırmak kolayGelelim bugüne...Sabah 3 parmak peynir 1 domates 3 adet biber ve 1 fincan çay içtim.Öğlen 1 havuç rendesi ve kırmızı lahananın üzerine az limon sıktım birazda tuz ekerim, ve 2 tavuk budu ve 4 adet marul yiyeceğim.Akşama balık yapacağım fırında.Balıkla birlikte salata yiyeceğim.
    Bu arada sün semizotu aldım sebze gününde yoğurta karıştırıp yemeyi düşünüyorum.Dukan diyetinde semizotu yok.Diğer yeşillikler var.Ama fransız ne bilsin semizotunuIspanak listede var.Bazı şeyleri kendim eklemeyi düşünüyorum.Şuan aklıma gelmiyor ama semizotu gibi bize özgü olan yiyecekleride listeye alıyorumHepiimize kolay gelsin
    karabiber ve TUGYİGİT bunu beğendiler.

karabiber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beğenildi
    127

Alıntı GULSUDEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün yeni bir gün...Önce dün neler yapmışım kısaca anlatayım.Sabah 4 parmak kalınlığında peynir, 1 yumurta ve tatlandırıcı kullandığım 2 bardak çay11.30 da nurozumu aldım.Öğlen yürüyüş olsun diye işyerinin bahçesinde dolandım.Gören olduysa deli gibi ne dolanıyor demiştir kesinBir aşağı bir yukarı14.00 gibi 200 gr. lifht yoğurt yedim.15.00 gibi 3 parmak kalınlığında peynir ve 15.20 gibide kalan bir adet yumurtamı yedim.Bu arada 16.20 ye kadar suyumu içiyorum ki kızımı akşam 18.00 de okuldan alıp eve gitmemiz 19.00 oluyor.Yolda zor durumda kalmamak için genelde 3 lt. suyu 16.00 ya kadar içmeye çalışıyorum.Akşam 3 tane tavuk butu ve 2 kornişon turşu yedim.3 4 bardak su içiyorum yerken mideyi iyice doldursun diye.Eskiden yemeklerde su içmeyin derlerdi.Şimdi ise yemek aralarında su içilmesi tavsiye ediliyor.Bende çok güzel uyuyorum açıkçası.Son olarak sütlü nescafe içtim.Neyseki yasak değil yoksa benim olmazsa olmazım kahveYağsız sütle denedim içilecek gibi değilÖnceden krema kullanıyordum artık yasak.Normal süt ekliyorum çok az...Biraz önce beni daha fazla motive edecek bir haber aldım. 12 Mayısata eşimin kuzeninin düğünü var.Uzun süredir görmeyenleri şok etmeliyimAkşam eşim kızıma portakalllı havuçlu meyva suyu almış ondada bir huy var illa tadına baktıracak.Minicik bak diye tutturdu ben yok olmaz dedikçe ne var sanki 80 mi olacaksın 90 mı olacaksın iç diye başladı ağlamaya...peçete koydum damlamasın içerken diye bardakta 1 2 damla kalmıştı zaten peçeyete döktüm içiyormuş gibi yaparak...Neyseki küçük olunca kandırmak kolayGelelim bugüne...Sabah 3 parmak peynir 1 domates 3 adet biber ve 1 fincan çay içtim.Öğlen 1 havuç rendesi ve kırmızı lahananın üzerine az limon sıktım birazda tuz ekerim, ve 2 tavuk budu ve 4 adet marul yiyeceğim.Akşama balık yapacağım fırında.Balıkla birlikte salata yiyeceğim.
    Bu arada sün semizotu aldım sebze gününde yoğurta karıştırıp yemeyi düşünüyorum.Dukan diyetinde semizotu yok.Diğer yeşillikler var.Ama fransız ne bilsin semizotunuIspanak listede var.Bazı şeyleri kendim eklemeyi düşünüyorum.Şuan aklıma gelmiyor ama semizotu gibi bize özgü olan yiyecekleride listeye alıyorumHepiimize kolay gelsin
    süper süper süper..evet bende karbonhidrat ağırlıklı beslendim ve bu kiloları aldım.kitabınıda aldım dukanın.başlamakta tereddütlüydüm.sanırım başlıycam

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler